bodychangeclinic_logo 2
Quadrivas Therapy

behandelingen

Quadrivas Therapy

Wij zetten de Quadrivas Therapy vooral in voor vrouwen die klachten hebben als gevolg van lipoedeem en andere klachten die veroorzaakt worden door verstoringen in de doorbloeding.

De Quadrivas Therapy is een zeer unieke, intensieve massagetherapie.

Door het toepassen van specialistische handgrepen, de unieke diepe manuele schraap- en aanhaaktechnieken, zijn wij in staat om weefsels te “ontwarren en te openen” voor een optimale bloedvoorziening. Hierdoor wordt zowel de grote als de kleine doorbloeding geactiveerd, de weefsels raken beter doorbloed en de bloedvaten kunnen volledig of grotendeels herstellen.

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt weer geactiveerd, doordat de weefsellagen in het lichaam geactiveerd worden en weer gezond worden.

To awaken the body to be normal

Wij horen vrouwen vaak na een behandeling zeggen: “Het lijkt wel alsof mijn benen soort van wakker worden.”

Quadrivas betekent kruispunt of viersprong.

Wij zorgen ervoor dat de vier systemen die het lichaam gezond houden weer optimaal gaan samenwerken om zo het herstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Hierbij gaat het om het vasculaire, neurologische, lymfatische en biomechanische systeem. Maar het vasculaire systeem is het belangrijkste waar de behandeling op werkt.

Volledige lichaamsbehandeling

Een behandeling duurt 1,5 uur en het is een volledige behandeling van top tot teen. We behandelen vaak het hele lichaam, omdat wij erin geloven dat alles in verbinding staat tot elkaar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dat is lastig om te zeggen, omdat elk lichaam anders op de behandelingen reageert. Tevens heeft voeding en beweging ook heel veel invloed op de vorderingen. Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat er minstens 24 behandelingen nodig zijn. Er wordt vaak begonnen met 1 (het liefst 2) behandeling(en) per week en bouwt zich daarna af naar een tijdje 1x in de 2 weken, 1x in de 3 weken etc. Daarna is het verstandig om 1x per half jaar te blijven komen voor onderhoud.

Worden de behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar?

Helaas worden onze behandelingen (Quadrivas therapy)(nog) niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Wij zijn wel aangesloten bij de beroepsvereniging NVST en kwaliteitsregister RCBZ, hierdoor kunnen de behandelingen deels vergoed worden onder de aanvullende verzekering “alternatieve zorg”. Maar dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar. Voor meer informatie hierover verwijzen wij je graag naar de zorgverzekeraar.

Heb ik lipoedeem?

Bij lipoedeem voelen de benen vaak zwaar, vermoeid en pijnlijk aan. De huid hiervan heeft vaak een grauwe uitstraling en je benen zijn snel verzuurd. Ook kun je snel(ler) blauwe plekken krijgen. Het komt vaak voor dat de benen en armen dikker zijn in vergelijking met je romp, de verhoudingen kloppen niet helemaal. Je merkt dat het sporten en op voeding letten nauwelijks helpt om af te vallen.