bodychangeclinic_logo 2
Over ons

behandelingen

Over ons

Mijn naam is Marèse Polderdijk, en samen met Samanta ben ik trotse eigenaresse van de BodyChange Clinic. Ik ga iedere dag met trots en ontzettend veel plezier naar de clinic toe. Onze “happy place“. Een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. Waar iedereen zijn of haar verhaal kan vertellen. Kan delen waar je mee zit. Waar je jezelf totaal niet hoeft te schamen en wij juist proberen dat je opnieuw van jezelf leert houden.

Waarom de BodyChange Clinic?

Zelf heb ik altijd moeite gehad met mijn gewicht. Zo viel ik 10 kilo af, maar kwam er weer 20 kilo bij. Ik was altijd bezig met diëten. En als ik er dan weer klaar mee was gingen alle remmen los. Dit omdat ik klaar was met “shaken”, klaar was met “te weinig binnen krijgen” mijn lichaam stond op de reserve stand. Het werkt natuurlijk ook niet mee dat je alles lekker vindt, en dat je erg van eten houdt. Maar het moest toch anders kunnen? Er moet toch een balans te vinden zijn? Tot ik naar een voedingsdeskundige ging en op een andere manier leerde eten. Ik viel af zonder “honger” te lijden. Ik at alleen maar dingen die ik lekker vond èn viel met succes 20 kilo af. Het lukt mij nu gewoon om op gewicht te blijven. Niet meer dat jo-jo effect. Dit inspireerde mij en dacht dit gun ik andere mensen ook!

Dit was voor mij de reden voor een carrière-switch. Ik heb inmiddels mijn diploma’s gehaald voor:

 • Leefstijl coach
 • Voedingsdeskundigen
 • Gewichtsconsulente
 • Emotie-eten
 • Voeding in de overgang
 • TC Cryo
 • Icoone LaserMed
 • Indiase hoofdmassage

Zoals je kunt zien, ben ik nog lang niet uitgeleerd en zullen er nog vele diploma’s volgen.Ik ben ongelooflijk trots wat wij in onze clinic allemaal kunnen doen voor onze cliënten. 

Mijn naam is Samanta Pawirodirjo-Sarijoen. Sinds 2017 ben ik cliënten aan het helpen met de strijd tegen lipoedeem. De eerste jaren was dit vooral op medisch gebied door Quadrivas therapie in te zetten. Ik heb hiervoor een 4-jarige opleiding gevolgd en de Master-opleiding bij Alyna aan de Quadrivas Academy in Amsterdam. Daarnaast heb ik bij Con Amore de Medische Basiskennis behaald.

Door mijn ervaringen met de cliënten tijdens het behandelen werd me al snel duidelijk dat ik ze nog beter zou kunnen begeleiden als ik meer kennis zou hebben over voeding.

Daarom heb ik de volgende bijscholingen gevolgd:

 • De darmen, het microbioom en voeding (Con Amore)
 • Voeding, de basiselementen (Con Amore)
 • Voedingsdeskundige (Civas)

Ook ben ik erachter gekomen dat lipoedeem vaak een hormonale oorzaak heeft. De klachten van lipoedeem komen of worden vaak verergerd tijdens de puberteit, zwangerschap of overgang. Daarom heb ik ook de volgende bijscholing gevolgd:

 • De overgang (Con Amore)

Naast Quadrivas therapie, een manuele therapie, zijn er meer hulpmiddelen om (de klachten tegen) lipoedeem te bestrijden. Daarom hebben wij het TC Cryo-apparaat aangeschaft en de Icoone LaserMed

Deze apparaten zijn niet alleen inzetbaar voor cliënten met lipoedeem, maar kunnen ook erg veel hulp bieden bij een betere doorbloeding, het afslanken, het verliezen van vetcelullite, maar ook tegen anti-aging in bijvoorbeeld het gezicht.

Ik, als moeder van 3 kinderen, weet als geen ander hoe het is om te strijden tegen de extra kilo’s die je tijdens en na de zwangerschap hebt gekregen! Dit hoef je niet alleen en zonder hulp te doen. Je bent hiervoor hartstikke welkom bij ons in de clinic!

Naast al het bovenstaande vinden wij het ook erg belangrijk dat mensen ook even de tijd nemen om te ontspannen, daarom bieden wij ook hoofdmassages aan. Wij masseren niet alleen het hoofd, maar ook de nek en schouders. Hiervoor hebben wij de volgende cursus gevolgd:

 • Indiase hoofdmassage (KIOM)

Ik ben erg dankbaar dat wij de afgelopen jaren zoveel voor onze lieve cliënten hebben mogen betekenen! Alle mooie resultaten, lieve reviews, berichtjes en dankbetuigingen motiveren ons om ons werk voort te zetten.

 

De BodyChange Clinic is niet alleen ons werk, maar echt een plek waar wij graag zijn en met heel veel liefde cliënten behandelen.